Streamen op Twitch, wat is dat?

Twitch is een live streaming platform waar heel wat streamers dagelijks uren live en doorgaans interactieve content brengen aan hun kijkers. Van gamers, tot kunstenaars... er staat héél wat voor je klaar.

Wat is streamen?

Streamen is een ding waarbij iemand vanop hun computer een 'live broadcast' starten van iets van videocontent. Op Twitch is dat meestal goeie, of net geen goeie, gameplay in combinatie met een webcam. Maar er bestaan natuurlijk verschillende soorten streamers. Naast de gamers heb je ook kunstenaars, mensen die muziek maken, mensen die gewoon praten met de chat, podcasts, ... noem maar op. Er zijn zelf livefeeds van katten... als dat je interesseerd!

En al die live content kan jij als kijker dan live zien, en op Twitch staat er dan een chat naast waar jij samen met alle andere kijkers en de streamer lekker kan praten. Of je kan lachen met de streamer, soms kan dat ook. Zolang je maar mee doet, en het plezant hebt. Dat is het belangrijkste hé, are you entertained?

Wat is Twitch?

Wel Twitch is een site, tegenwoordig eigendom van amazon, waar je heel wat van die livestreams kan vinden. Allemaal netjes verdeeld in categoriën zodat jij makkelijk je weg kan vinden doorheen de duizenden en duizenden streamers, die streamen in alle talen die je je maar kan bedenken. Jawel, ik ben er zéker van dat er ooit al iemand een stream in Klingon heeft gedaan, dat kan bijna niet anders!

 

En dus, als jij denkt: "zo van die live interactieve content, die wil ik wel eens zien"... Ga dan snel naar Twitch.tv en maak je een account aan. Check dan zeker onze lijst met Vlaamse streamers, en volg de mensen die je het leukst vind. Veel plezier!