Hallo, ik wil streamen vanop mijn Playstation!

Ja, hallo, dat kan! En eigenlijk ook nog redelijk makkelijk. Of ook moeilijk als je wil. Hierbij krijg je van ons DRIE mogelijke opties om jouw fantastische gameplay vanop je playstation live te krijgen op Twitch. Ready? Let's go!

1. Streamen vanop Playstation

Streamen vanaf een Playstation in enkele stappen:

  • Stap 1: Start de game die je wil streamen, let wel op eens je de stream start kan je niet switchen van game zonder dat de stream offline gaat.
  • Stap 2: Druk de 'share' knop van je playstation controller 1 maal in.
  • Stap 3: Selecteer de optie 'gameplay uitzenden'.
  • Stap 4: Kies het platform waar ja op wil streamen twitch of youtube.
  • Stap 5: Log in op ja geselecteerde platform.
  • Stap 6: Nu krijg je een scherm met verschillende dingen die je kan instellen bv. de titel.
  • Stap 7: Klik op 'beginnen met uitzenden'.

Voila je bent live met je PS4, veel stream plezier! 

... maar je hebt dan wel geen alerts of overlays. Amper een cam... mss toch liever iets meer 'wowfactor' toevoegen aan je stream?

2. Streamen met Remote Play of Capture card

Dan moet je eigenlijk de gameplay naar een PC krijgen, om van daar uit te kunnen streamen met een of andere streamsoftware zoals bvb OBS. Dat kan op twee manieren... via Remote play of via een capture card.

Je hebt hier tevens geen superzware computer voor nodig, want het grote voordeel van deze setup is dat het zware rekenwerk van de game nog steeds door playstation gebeurd, en je computer enkel de stream moet verzorgen.

Check zeker ook de start-guide om te zien hoe je een stream opzet via computer.

Voor de optie 'capture card', moet je even rondkijken op het internet naar een goeie voor jouw noden. Een capture card is eigenlijk een soort HDMI-dongle die het HDMI signaal van jouw PS doorsluist naar je Computer via USB, bijvoorbeeld deze dongle op Amazon. Je kan dan die feed in je streamsoftware includeren. Je kan alternatief ook kijken voor een HDMI-splitter, zodat je nog steeds op je TV kan gamen. Check misschien ook even deze YouTube-video.

Voor de optie 'Remote Play' heb je niets extra nodig. Remote play is namelijk een feature van Playstation zelf waarbij je op jouw computer via hun software over een internetverbinding je Playstation kan bedienen en bespelen. Je hoeft dus enkel die software te capturen in je streamsoftware.

Bericht gepubliceerd op
09 juni 2022 - 00:38

Gepubliceerd in:
Start to stream

Terug naar het overzicht